Terapie Bowen
Ce este Terapia Bowen?


Terapie holistica ce ajuta corpul sa se vindece pe sine

Ce este Tehnica Bowen ?
Cum se aplica ?
Cui se adreseaza ?

Informatii despre Terapia Bowen mai gasiti si aici


Cum nimic nu este intamplator, exista un motiv pentru care ati ajuns aici. Haideti sa vedem daca putem oferi un raspuns cautarilor dumneavoastra !

Ce este Tehnica Bowen ?

Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

Tehnica Bowen prezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.

Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.
Suntem fiecare in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim pot sa se manifeste diferit.

Cum se aplica ?

Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara.

Prin aplicarea acestor miscari se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru.

Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masa de masaj, acoperit, intr-o pozitie confortabila, dar tratamentul Bowen se poate aplica si unui pacient asezat pe scaun. Intre fiecare dintre seturile de miscari exista cateva minute de pauza, in care pacientul se odihneste, singur. Organismul sau are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declansate de miscarile Bowen si a initia procesul de vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de auto-vindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare.
Tratamentele se aplica, de regula, la interval de sapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar cateva sedinte de tratament, in cazul afectiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg, intr-o maniera holistica.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseste manipulari in forta.
Terapeutul nu forteaza organismul pacientului sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm.

Cui se adreseaza ?

Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta.
Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.
Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional.
Rezultatele sunt spectaculoase in cazul tratarii copiilor si animalelor, deci efectul Placebo nu poate intra in discutie.

Terapia Bowen da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice
Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare.
Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine,
Dezechilibre hormonale si emotionale,
Stres si oboseala cronica,
Migrene si dureri de cap,
Afectiuni respiratorii, bronsite si astm,
Boli ale sistemului imunitar,
Sechele dupa accidente vasculare,
Alergii, rinite,
Enuresis (incontinenta nocturna la copii),
Afectiuni neurologice
si multe altele ...

Tehnica Bowen este o modalitate complementara, in sensul ca potenteaza si complementeaza tratamentele alopate, fara ca efectele sale sa fie influentate de acestea. Mecanismele declansate de un tratament Bowen in cadrul sistemului nervos sunt foarte subtile, iar corpul continua sa lucreze cateva zile dupa sedinta. Din acest motiv, este ideal sa se evite alte terapii corporale cateva zile inainte si dupa o sedinta Bowen, pentru ca reactia organismului la tratamentul Bowen sa nu fie intrerupta.

Informatii despre Terapia Bowen mai gasiti si aici

Pentru programari

Bogdan Mihalea – Terapeut Bowen

Tel:0752 157 339