Naturopatie si Fitoterapie Constanta - Andreea Mihalea


Naturopatie si Fitoterapie Constanta Andreea Mihalea


Naturopatia - echilibru, sanatate, viata


“Fericit acela care ştie să trăiască în armonie cu întreaga natură, cu plantele, animalele, oamenii... Cu lucrurile şi cu cuvintele. “
(Ion Untaru)

Acest citat se poate spune ca extrage chintesenta naturopatiei, un domeniu vast, cuprinzator, care se bazeaza pe principii 100% naturale si care include si aduce laolalta domenii precum fitoterapia, terapia energetica, kinetoterapia, fizioterapia, presopunctura, biofizica, biochimia, dieto-terapia, nutritia, psihoterapia sau terapia emotionala.

Naturopatia pune in centrul sau omul, pe care il trateaza din punct de vedere holistic (ca pe un intreg), adresandu-se deopotriva planului fizic, psihic, emotional si spiritual.

Naturopatul, avand studiu si pregatire in domeniu, ofera sprijin, indrumare si consiliere in procesul de vindecare si echilibrare pe fiecare dintre planurile mentionate.

Unul dintre principiile de baza ale echilibrului si sanatatii omului este acela al analogiei cu principiile de viata ale celorlalte vietuitoare, de la plante si pana la animale, cu totii avem la baza aceleasi elemente chimice, doar ca diferit structurate, deci, practic, acelasi “aluat”, doar “reteta” difera.

Principiul enuntat de vestitul medic al Greciei Antice, Hippocrate si anume ca: “Toate bolile incep in intestine”, este de asemenea un principiu esential, un diagnostic general valabil care arata sursa majoritatii bolilor, prin urmare, detoxifierea organismului si restabilirea echilibrului pH-ului organismului este una dintre masurile terapeutice care se iau in vederea vindecarii. In consecinta, alcalinizarea corpului prin posturi si regimuri de detoxifiere este considerata in naturopatie o masura absolut necesara, care conduce procesul de vindecare catre eliminarea cauzelor favorizante ale bolii, si nu catre eliminarea efectelor/simptomelor.
Tot in cadrul sedintelor terapeutice, vei fi sustinut pe durata procesului de vindecare, atata timp cat consideri ca este necesar pentru a iti mentine/gasi motivatia si a-ti pastra optimismul, pentru a identifica piedicile/blocajele si a constata progresele. Si cum boala este considerata o abatere de la un stil de trai sanatos, in echilibru si armonie cu viata si cu principiile vitale, vei fi atent condus catre restabilirea echilibrului prin acordarea cu Sursa Vietii.

Daca, citind aceste randuri, ai simtit ca te regasesti si ca este ceea ce cautai, te invit la o sedinta pentru a vedea in ce masura nevoia ta poate fi acoperita de potentialul meu terapeutic.
Daca vrei sa afli mai multe informatii despre pregatirea mea in domeniu, poti accesa aici.
Resurse si materiale gratuite pentru sanatate ti-am pregatit aici.
Te invit si pe magazinul cu produse naturiste, din plante atent culese de pe plaiurile romanesti.Pentru programari
Andreea Mihalea
Tel: 0745 213 392
Email: office@greenapples.ro;
Sau prin formularul de contact