Cum ne vindecam cu ajutorul energiei


Beneficiile energiei asupra organismului uman


Beneficiile energiei asupra organismului umanGrabeste regenerarea tesuturilor lezate de la nivelul dermei, epidermei dar si de la nivelurile mai profunde: tesut osos, cartilaginos, muschi, organe, etc.

Argumente stiintifice

Orice organism viu are o energie (masurabila) care daca scade sub un anumit nivel, prag minim de existenta, rezulta decesul sau neinsufletirea. Bolile / afectiunile / durerile sunt practic, dezechilibre energetice si mai ales mari consumatoare de energie.
In momentul in care un om sufera de anumite afectiuni acestea absorb o mare cantitate din energia organismului, scazandu-i nivelul, fapt care se resimte de regula, in stari de oboseala, de moleseala, lispa de vitalitate. Cresterea nivelului energetic se poate face prin alimentatie, odihna, etc. insa, nu suficient de mult (mai ales in cazul unei alimentatii mult prea procesate, care nu mai furnizeaza decat calorii, nu si energie, sau a unui stil de viata dezordonat).
Prin urmare, un tratament energetic, reface considerabil nivelul energiei organismului, creand asfel un "depozit de energie" care sta la dispozitia organismului viu si din care se va directiona energie acolo unde este necesar. Afectiunile vor "trage" astfel energia de care au nevoie pentru a se vindeca, grabind astfel procesul de vindecare/regenerare/echilibrare a zonei afectate.


Reface celulele

Argumente stiintifice

Organismul uman este o structura foarte complexa formata din miliarde de celule care se inlocuiesc in fiecare secunda; unele mor iar altele se nasc in fiecare moment.
Problema care se pune este ca noile celule vor prelua tiparul vechilor celule (astfel se explica faptul ca desi, ficatul de exemplu, se inlocuieste complet in cateva luni, noile celule mostenesc tiparul celor vechi si mentin bolile pe care le avea pacientul la ficat si cu un an sau doi in urma).
Nu este garantat faptul ca in urma unui tratament energetic noile celule se vor naste "perfecte" fara informatia referitoare la boala din ADN, insa sansele sunt cu siguranta mult mai mari, mai ales daca intre timp a fost rezolvat conflictul (emotional) care a generat boala.
Exista asadar sanse mari sa se reseteze memoria celulelor, favorizand aparitia de noi celule mai putin sau deloc afectate.


Fluidizeaza energia in corp si elimina blocajele emotionale

Argumente stiintifice

Atunci cand avem un conflict emotional/mental, o perioada mai indelungata de timp, in creierul nostru se produc un fel de "scurt-circuite", anumire relee ale creierului vor fi afectate (lucru care este vizibil pe un computer tomograf (CT) fara substanta de contrast. In aceasta situatie, creierul va transmite "impulsuri bolnave" prin intermediul terminatiilor nervoase catre organele corespondente.
Creierul joaca rolul unui centralizator, a unui mini-computer, aici avandu-si terminatiile toate organele din corp, fie direct, fie prin intermediul coloanei vertebrale. Un flux de energie pe "traseul afectat" reduce considerabil sau elimina in totalitate blocajul emotional (care este o obturare a energiei) si pune "traseul afectat" in starea de vindecare.


Reduce stresul

Argumente stiintifice

Asa cum am aratat anterior, la fel ca orice alt tip de afectiune, stresul este un mare consumator de energie. De aceea, nu de putine ori, persoanele care sunt supuse stresului o perioada mai indelungata de timp resimt dureri de cap, de gat, de umeri, stari de oboseala, lipsa poftei de mancare, stare de moleseala sau lipsa de energie, insomnii, stari de nervozitate, depresie, anxietate, etc. Un aport de energie in acest caz completeaza carentele de energie pe zonele afectate imbunatatind totodata si starea mentala/emotionala.


Creste imunitatea

Argumente stiintifice

Imunitatea este capacitatea organismului de a se "apara de boala". Boala, desi ar avea potentialul sa se manifeste, nu o face in cazul imunitatii crescute, deoarece "se loveste" de "scutul de protectie" al organismului, numit imunitate.
Acest "scut de protectie" este de fapt un "depozit de energie".

Spre exemplu, in cazul gripei si al racelilor, virusurile se pot gasi peste tot in jurul nostru, la cei cu care intram in contact, insa, pe noi ne afecteaza numai in momentul in care ne gasesc cu "garda jos", cu imunitatea scazuta, de regula pe fond de oboseala (energie scazuta).
Aportul energetic adus in cadrul unui tratament energetic este cu mult mai mare decat cel obtinut prin alimentatie, somn, miscare. Exista totusi si situatii in care oamenii se energizeaza foarte bine si singuri (prin alimentatie sanatoasa, miscare in aer liber, gandire pozitiva, meditatie, rugaciune, respiratie controlata, constientizare, etc), insa in mediul urban in care sunt factori nocivi de tot felul, incepand de la radiatii, poluare in aer, apa, mancare, etc, este din ce in ce mai dificil. In aceste situatii, tratamentele energetice facute intr-un cabinet specializat sunt foarte benefice.


Concluzie

Tratamentele energetice favorizeaza crearea unor "depozite de energie" care se vor distribui ulterior (pe o anumita perioada de timp, pana la epuizarea lor) acolo unde este necesar.

Orice afectiune fizica(orice tip de boala sau durere), psihica (frica, emotivitate, trac), emotionala (suferinte, depresii), comportamentala (ticuri, balbaiala, etc.) are la baza un dezechilibru energetic, care se poate diminua/corecta cu un aport de energie in organism, in special daca se inlatura/diminueaza si celelalte cauze care au declansat dezechilibrul.

Asa se explica faptul ca vindecarea poate avea loc la oricare din nivelele: psihic, fizic, emotional, spiritual.

Avand in vedere ca organismul uman este in esenta lui energie, un aport energetic va avea beneficii asupra fiecarui ansamblu si subansamblu al organismului uman, directionandu-l spre a functiona la capacitatea lui maxima, de aici, putand rezulta de la vindecari fizice si pana la inspiratii, idei, echilibrari emotionale, etc.Cum imi dau seama de efectele sedintelor energetice?

Primele si cele mai frecvente simptome si semne ca organismul este pus in starea lui naturala de vindecare sunt:

- starea de relaxare profunda
- reducerea insomniilor
- reducerea stresului (problemele nu mai par atat de apasatoare)
- o stare de liniste si de pace interioara

De multe ori se poate resimti atenuarea imediata a anumitor dureri sau afectiuni (de coloana, de oase, stomac, ficat, digestive, etc.) sau acutizarea anumitor dureri (pe termen scurt) ca semn al procesului de vindecare ce s-a declansat.

De asemenea, alte beneficii ale tratamentelor energetice, pot fi:
- sporirea atentiei si concentrarii, in special pentru copiii cu deficit de atentie
- eficientizarea tratamentelor sau dietelor care pana atunci nu au functionat
- imbunatatirea capacitatii de decizie, etc.

Toate beneficiile enumerate in prezentul text, au fost extrase din experienta proprie si pe baza marturiilor clientilor/pacientilor care au experimentat sedinte bazate pe energie. Ele nu trebuie luate ca atare, si nu prezinta o certitudine (intrucat sunt specifice fiecarui om in parte), ci sunt mentionate pentru a contura o idee despre tipul de vindecari/echilibrari care pot avea loc. Insa, Vindecarea o primeste fiecare, in modul cel mai potrivit pentru el, si in functie de multi alti factori implicati.


*Este interzisa copierea totala sau partiala a acestui text fara specificarea sursei si fara acordul scris al GREEN APPLES - Cabinet de Terapii Alternative Si Complementare


Te-ar putea interesa si:

Raspundem intrebarilor dvs. cele mai frecvente despre terapiile alternative

Andreea Novac - Vindecare Reconectiva si Reconectare Personala

Vindecare Reconectiva

Reconectare Personala

Terapie Bowen